Werkgeluk; hoe zorg je ervoor dat je met plezier naar je werk gaat?

Amber
April 28, 2022
Afgelopen zondag zaten we met wat vrienden op het terras. De heerlijke, welbekende zondagmiddag vibe was duidelijk aanwezig tót iemand zuchtte: ‘’Pfff. Morgen is het weer maandag. Die gedachte kan nu m’n mood al verpesten…’’ Heel eerlijk? Wij vonden die opmerking best wel schrikken. Dat wij op maandagochtend staan te popelen is misschien een ander uiterste, maar op zondagmiddag al balen dat je maandag weer aan het werk moet… Da’s op z’n zachts gezegd niet bueno. Meer werkgeluk creëren? Hier vind je de belangrijkste drie stappen!

De open deur van het werkgeluk
Dit is zó’n open deur, maar we gaan ‘m toch intrappen: doe wat je leuk vindt! Hoe aantrekkelijk dat dikke salaris of die fantastische pensioenregeling ook lijken, op den duur is intrinsieke motivatie relevanter dan deze extrinsieke factoren. Met intrinsiek doelen we op wat jij ‘intern’ voelt, bijvoorbeeld plezier of voldoening. Wees hierbij realistisch; je werk kan nooit voor de volle 100% fantastisch zijn (zélfs bij The Orange Boost niet, hallo hallo financiële administratie…). 

Ho! Nu niet meteen je manager bellen om helemaal yolo je baan op te zeggen. Er zijn een aantal (redelijk simpel door te voeren) stappen die je kunt nemen om meer werkplezier te ervaren. Mocht je daarna nog steeds op zondagmiddag al chaggie zijn, kan je altijd nog een switch maken.

Werkgeluk stap 1: Jobcrafting

Jobcrafting. Oftewel; het (her)bouwen van je job. Oké, je vindt je baan niet leuk. Maar wat is het dan precies waar je niet blij van wordt? Probeer een aantal weken bij te houden welke taken je energie geven en welke taken je energie kosten. Wanneer je dit helder hebt, kun je eens nadenken over wat je wél graag zou willen doen. Ben je bijvoorbeeld ontzettend creatief en kan jouw team of afdeling een Marketing Boost gebruiken? Misschien ben jij daar de aangewezen persoon wel voor! Iedereen heeft zo zijn talenten en interesses. Mogelijk wordt die ene collega wel blij van de voor jou o-zo-saaie-taak en geeft dat jou de ruimte om de socials op je te nemen.

Werkgeluk stap 2: Persoonlijke ontwikkeling
Als er iets belangrijk is voor het gevoel van ‘satisfaction’ is het wel het behalen van doelen. Om even terug te komen op het stukje intrinsieke motivatie; doelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn vaak een nóg betere trigger dan dat de door jouw manager beoogde resultaten zijn. Veel werkgevers hebben een ontwikkelingsbudget beschikbaar, zodat jij op hun kosten een opleiding of cursus kan volgen. Ook kun je jouw werkomgeving als ‘testomgeving’ gebruiken. Hoe reageren teamgenoten bijvoorbeeld op jouw feedback en hoe sterk zijn jouw communicatie skills nou eigenlijk? 


Werkgeluk stap 3: Lekker socializen met je collega’s!
Tsja, last but not least: de mensen maken de plek! Of dit een intrinsieke of extrinsieke factor is laten we even in het midden. Eén ding is zeker; wanneer jij als zonnestraal de hele dag in een meeting room met alleen maar donderwolkjes zit wordt je intrinsieke motivatie niet geboost. Ga het gesprek aan! Stel eens een persoonlijke vraag en zoek zo de diepgang wat meer op. O enne… Je leert elkaar natuurlijk pas écht kennen tijdens een goede borrel (op kosten van de werkgever ;).

Ben jij na deze blog hi-ha-hartstikke gemotiveerd om iets creabea’s voor jouw bedrijf op te pakken maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Klik hier voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek met de creative minds van The Orange Boost.