Waarom je gister al met TikTok moest beginnen en gratis Boosty tips om direct mee aan de slag te gaan

Hannah
March 29, 2022
Geloof ons - het was gister al tijd om TikTok te gaan gebruiken. In deze blog lees je hoe dat zit, geven wij je een paar gratis tips weg én geven we je een tik op die billen om als de wiedeweerga jouw bedrijf de lucht in te laten schieten met dit ultra Gen Z platform.

De enorm populaire app TikTok is in een korte tijd knallend hard gegroeid tot maar liefst 55 miljoen actieve gebruikers. Wat opvallend is, is dat maar weinig Nederlandse bedrijven gebruik maken van deze app. Hoe kan dit nou? Voelen de Nederlandse ondernemers zich niet welkom door de niet-aanwezige specifieke features voor een bedrijf? Of is het misschien een app voor de nieuwste generatie, en te ver uit de comfortzone van de gemiddelde marketeer? No stress, in deze blog vertellen wij  je maar wat graag hoe je TikTok kan inzetten voor jouw onderneming! 

Wat is TikTok?

Voordat de app de naam TikTok kreeg, werd het eerst Muscial.ly genoemd, een platform waar je enkel liedjes kon playbacken. Inmiddels gaat de content veel verder. Het is een platform geworden waar korte, grappige filmpjes op gedeeld worden. En als jouw filmpje viraal gaat? Dan heb je kans op mil-joe-nen views. Hey hallooo, reken maar dat dit een interessant platform is! Het heeft features zoals filters, muziek, animaties, special effecten en - nouja, om duizelig van te worden Het platform is het populairst onder jongeren tussen de 10 tot 19 jaar oud, maar is ontzettend aan het groeien op alle leeftijdsgebieden. Het bereik van de filmpjes ligt over het algemeen vele malen hoger dan op andere social platforms. Voor ondernemingen is het dan ook de ideale kans om een grote groep te bereiken. Nóg beter nieuws is dat er nog maar weinig ondernemingen zijn met een TikTok profiel. Je voelt al aan waar we naartoe gaan: grijp als de wiedeweerga deze kans voor jouw onderneming en wees één van de allereersten!

 

Een paar Boostende tips voor het inzetten van TikTok

TikTok heeft dan (nog) geen speciale bedrijf features, maar dat betekent niet dat je het platform niet zakelijk in kan zetten. Wanneer je op de juiste manier TikTok weet te gebruiken kan je engagement met de doelgroep torenhoog stijgen. Wij zijn de stomste niet, en geven je vier gratis tips weg om TikTok optimaal te gebruiken:

 

1. Maak gebruik van een Pro-account

Als je een account aanmaakt krijg je automatisch het standaardaccount. Stap over naar een gratis Pro-account. Met dit account krijg je toegang tot uitgebreide statistieken over je profiel. Videoviews, volgers, profielweergave, jouw meeste viraal video’s en inzicht in je volgers, verdeeld in geslacht en locatie. Het is eigenlijk bijna hetzelfde als bij Instagram. Handig, want kennis = goud waarmee je jouw marketing naar een hoger niveau kan tillen.

 

2. Maak gebruik van Hashtags

Net als bij andere social mediaplatformen is het gebruik van hashtags mega handig om je bereik te vergroten. Zo ook bij TikTok. Ons advies: limit die hashtags en gebruik alleen de écht belangrijke voor jouw merk: 2 tot 6 hashtags is voldoende! 

 

3. Maak gebruik van ondertitel

Je kent het wel: je zit in de trein, bent je Airpods vergeten maar hebt toch een social media verslaving… (who doesn’t?). Je moet en zal die Reels, IGTV of TikTok bekijken. Daarom is het altijd slim om ondertiteling onder je video te zetten, zodat jouw video niet geskipt wordt. 

 

4. Koppel je andere socials aan je account

Wist je dat je je TikTok profiel kan linken aan jouw het Instagram- of Youtube account van je bedrijf? Superhandig dus, want zo gaat de marketing both ways.

 

Toch liever aan experts over laten? 

Wij van The Orange Boost weten wat we met dit ultra Gen Z platform aan moeten. Niet voor niets hebben we Gen Z-er herself Hannah aangenomen: zij is totale TikTok gek! Dus, waar wacht je nog op? Get on the phone met ons mensen-mens Evelien (plan HIER je match afspraak in) en get als de wiedeweerga started met TikTok.