Waarom de contentplanning jouw nieuwe life-saver is!

Lotte
January 7, 2022
Online zichtbaarheid: voor de één een blessing, voor de ander hoofdpijn. Waarom de online zichtbaarheid van de ene ondernemer succesvoller is dan de ander? Dat kan met veel te maken hebben. Maar één ding is zeker: een sterke contentplanning helpt je een heel eind op weg.

Want als we aan één zaak tekort komen als ondernemers, is het wel Tijd met een grote T. Als gevolg gaat de tijd en aandacht van ondernemers dus vaak niet echt uit naar het creëren en plaatsen van online content. Doodzonde! Want online zichtbaarheid leidt automatisch tot meer sales


Maar hoe zit dat dan met die contentplanning? Een contentplanning is een plan waarin al jouw content staat ingepland. Niets meer, niets minder. Het dient als overzicht van allerlei soorten content, met specifieke onderwerpen op verschillende dagen. Door te werken met een contentplanning weet je ruim van tevoren welke content je gaat maken. Daarna is het een kwestie van de content geleidelijk uitwerken, en je bent ready-to-go


In onderstaande vier punten leggen we je haarfijn uit hoe zo’n contentplanning jouw life-saver is, wanneer het aankomt op jouw online zichtbaarheid. Lees en leer!

  1. Consistentie. Een contentplanning geeft je een duidelijk overzicht van het totaalplaatje; welke content komt wanneer online? Dit totaalplaatje is belangrijk voor een bedrijf, omdat een consistente stijl vertrouwen opwekt bij de klant. En vertrouwen leidt tot sales!


  1. Door structureel content online te zetten blijft jouw bedrijf on top of mind. Wanneer mensen weten dat je wekelijks een video plaats of elke dag iets posts op Instagram, keren ze eerder terug. Daarom is het belangrijk een duidelijk overzicht te hebben van welke content je wanneer online zet. Want terugkerende klanten kopen!


  1. De contentplanning is ook jouw life-saver op het gebied van (last minute) stress. Aangezien je nu al weken van tevoren weet welke content je online gaat zetten, zijn de tijden van uren naar het beeldscherm staren zonder inspiratie, voorbij. Door op voorhand al na te denken over welke content je wanneer online zet, vermindert de druk om te moeten plaatsen. Hierdoor ervaar je geen last minute stress meer, wat zorgt voor rust en houvast. En dat betekent tijd voor andere dingen!


  1. En last but not least, als je met meerdere mensen de social mediakanalen beheert, is het essentieel dat iedereen op de hoogte is van wat er geplaatst wordt. Door een contentplanning weet iedereen met één blik wat de bedoeling is. Wel zo fijn voor de sfeer op de werkvloer.


Voila, dé essentie van een contentplanning voor jouw business. Kort samengevat? Een contentplanning is een echte time-saver; doordat je al ver van tevoren weet wanneer je content online zet, hoef je niet last minute nog allerlei posts en stories uit te werken. Dit zorgt voor consistentie in jouw marketing. Hoe meer mensen structureel jouw brand zien, hoe meer jouw merk on top of mind is. En on top of mind zijn leidt tot meer brand awareness. Met als uiteindelijke doel? Meer sales! Dus ren naar je bureau, open je laptop en ga aan de slag met jouw nieuwe contentplanning. 

Het overzicht even helemaal kwijt? We got you. Wij ontwikkelen een strategie per mediakanaal en zetten een aansluitende contentplanning neer, zodat jij precies weet hoe, wat, wanneer. Ook de creativiteit kun je aan ons overlaten, evenals fotografie voor de uitvoering. Meer weten? Neem contact op met Evelien!