TikTok for Business? Online zichtbaarheid BOOST verzekerd!

Amber
April 28, 2022
We gaan je meteen uit de droom helpen: TikTok is níét Social Media platform nummer zoveel. TikTok is een game-changer op het gebied van online expressie. Wanneer je moet beginnen met promotie op TikTok? Daar kunnen we kort over zijn: GISTER!

Welke doelgroepen vind je op TikTok?
De komst van TikTok werd meteen geadopteerd door een jong publiek (13 tot 24 jaar). Wat opzich niet zo vreemd is (ieder die een paar pubers thuis rond heeft wandelen kan dit waarschijnlijk beamen), aangezien de meeste jongeren en hun Iphone onafscheidelijk zijn. Echter zien we dat het aantal gebruikers op TikTok niet alleen onder jong publiek nog steeds groeiende is, ook wordt het steeds populairder bij andere leeftijdsgroepen. Of, sterker nog: álle leeftijdsgroepen. Tsja, bevlogenheid werkt aanstekelijk.

De TikTok 3A’s: Aandachtsspanne, Algoritme en Advertenties
We zien dat veel bedrijven nog vrij terughoudend zijn als het gaat over promotie op TikTok. Zij zien het platform niet als ‘zakelijk’ of ‘serieus’ genoeg, wat (geloof ons nou maar) écht een vergissing is. Er zijn namelijk drie zeer relevante features die TikTok bijzonder geschikt maken voor zakelijke promotie. Wij hebben deze features omgedoopt tot de TikTok 3A’s: 

  1. Aandachtsspanne
    TikTok’s zijn kort én krachtig. Waar bij tekst de aandacht gemakkelijk afdwaalt, gebeurt dit bij een sterke TikTok simpelweg niet. Met snel veranderende beelden, pakkende muziek en eye-catching visuals houd je de aandacht van jouw kijker vast. Daarnaast prikkelen TikTok’s het ‘beloningssysteem’ in onze hersenen - dit wordt als prettig ervaren, waardoor je nóg meer tijd op TikTok wil doorbrengen. 
  2. Algoritme
    Shortly said: TikTok heeft een logischer algoritme dan Instagram. Instagram bepaalt voor jou wat jij te zien krijgt. Op TikTok bepaal je dit zelf. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat kijkers van jouw video ook daadwerkelijk interesse hebben. 
  3. Advertenties
    Tot slot zijn er eindeloos veel advertentiemogelijkheden op TikTok. Momenteel is het aantal adverteerders op TikTok nog vrij beperkt. Kansen dus!

Waarom jouw business gister al op TikTok gepromoot moest worden
Zoals eerder benoemd, ondernemers kijken - vanuit zakelijk perspectief - nog argwanend naar TikTok. Dit is jammer, maar tegelijkertijd een enorme kans. Dit betekent namelijk dat jij een Early Adaptor kan zijn! De concurrentie op dit platform is nu nog laag. Kortom; nú is het moment om gemakkelijk en goedkoop op te vallen. 

Belangrijk: houd je aan de TikTok trends! 

Wat je vaak ziet op TikTok is dat gebruik wordt gemaakt van hetzelfde muziekje, dezelfde hashtags of eenzelfde stijl. Dit zijn de TikTok trends. Iets wordt niet voor niets een trend; het is populair. Wanneer je jezelf gaat promoten, zorg dan dat je niet buiten de boot valt. Om dit te voorkomen is het zeer belangrijk je aan de trends te houden, maar óók om enorm creatief te zijn en uit je comfortzone te stappen. 

Trendy, creatief en out-of-the-comfort? Dat staat gelijk aan The Orange Boost! Kun jij dus wel wat hulp gebruiken met het maken van die eye-catching TikTok? Wij zijn je girls! Neem hier contact met ons op.