Jouw Social Media BOOSTEN?! Zo gaan wij te werk!

Amber
May 24, 2022
Inderdaad. Als het om content gaat houden wij van chaos: creatief, uitdagend, knallend. Daarentegen verwacht men meestal niet dat wij, wanneer het over onze processen gaat, zeer gestructureerd te werk gaan. Bepaalde ‘hoofdstappen’ in onze processen zien er telkens weer hetzelfde uit. Waarom? Omdat ze werken! Binnen deze hoofdstappen bouwen wij veel ruimte in om alles, per klant, tailormade te kunnen doen. O én natuurlijk voor al die chaos, glitter, enzovoort. Voor de ‘Social Media BOOST’ gaan wij als volgt te werk:

Social Media BOOST stap 1: het intakegesprek
Het doel van deze eerste stap is jou en jouw bedrijf goed te leren kennen. We willen weten wie jij bent en wat je graag zou willen uitstralen. We vragen je ons mee te nemen in jouw verhaal én in jouw branche. Wat speelt daar? Wie wil jij aanspreken? WAAROM? Alhoewel de Six Sigma en Kaizen methode een petit peut naar de achtergrond van onze breintjes zijn gedwarreld is er één ding waar wij nog steeds gek op zijn; de ‘five times why’ van de welbekende Sakichi Toyoda. Kortom: prepare yourself voor een vragenvuurtje!

Social Media BOOST stap 2: voorbeelden & inspiratie
Wij weten natuurlijk errug goed wat onze stijl is. Nu is het van belang erachter te komen wat jóúw stijl is. Dat is dan ook precies waar het in deze tweede stap om draait. We vragen je ons een aantal voorbeelden te sturen van pagina’s en content die jij leuk en interessant vindt. Ook ontvangen we graag al bestaand beeldmateriaal en alles wat te maken heeft met jouw huidige huisstijl (denk aan logo’s, lettertypen, kleurcodes enzovoort).

Social Media BOOST stap 3: Boost Your Business plan
Wanneer we het beste van jou hebben, mixen we dat met het beste van ons! Aan de hand van deze mix stellen we het zogeheten ‘Boost Your Business’ plan samen. In dit plan zetten we de gezamenlijk besproken doelstellingen vast. Ook bevat het plan een beschrijving van de doelgroepen, de door ons gecreëerde content concepten en een uitgebreide contentplanning. We ontvangen graag jouw feedback op dit plan. Deze feedback verwerken wij nauwkeurig, alvorens de definitieve versie van het Boost Your Business plan aan te leveren. 

Social Media BOOST stap 4: Leeeet’s go!! 

En dan is het zo ver… We gaan van start! We vragen jou de inloggegevens van jouw accounts met ons te delen en wij verlenen jou de toegang tot onze gezamenlijke Google Drive. We zetten de startdatum (lees: het live gaan van de eerste post!) vast en zorgen dat jij een eerste ‘feedback form’ ontvangt. Dit is een document op de voorgaand genoemde Drive waarin wij de wekelijkse content aanleveren. Dit gebeurt altijd op dinsdag de week vóór dat de content gepost wordt. Zo heb jij voldoende tijd om ons van jouw feedback te voorzien. 

Social Media BOOST stap 5: En, en, en???

Jouw kanalen staan vol Boosty content, maar hoe weten we nou of het werkt? Wij houden de ontwikkelingen op jouw kanalen strak in de gaten. Na 3 maanden ontvang je van ons een analyserapport. Hierin wordt beschreven wat onze boost jou heeft opgeleverd, trekken we conclusies én stellen we logische vervolgstappen op aan de hand van de gemeten resultaten. We komen opnieuw samen om te zien of we de samenwerking voortzetten.

Klinkt dat jou als muziek in de oren? Klik dan hier om contact met ons op te nemen!