Jouw klant kan het weten, toch?

Guusje van Kreij
January 7, 2022
Reviews spelen een ongekende rol in onze koopbeslissing: 89% van consumenten vindt het belangrijk om eerst reviews te lezen, voordat ze een aankoop doen. Een product of service kan zichzelf nog zo goed verkopen, maar uiteindelijk zijn het vaak de meningen van klanten die ons voorgingen die ons over de streep trekken.

Je gaat op je vakantie, dus je boekt een Airbnb. Netflix & chill vanavond, dus je moet een film uitzoeken. Je matras is aan vervanging toe, dus ga je die online aanschaffen. Drie totaal verschillende dingen, maar één zekerheid hebben ze in het gemeen: jij gebruikt reviews om je keuze op te baseren. Voor een fijne Airbnb zonder overlast van de buren, voor een spannende film waarbij je tegen elkaar aan wilt kruipen, of voor een matras dat stevig, maar niet té hard is.    

1. De kracht van reviews

Reviews spelen een ongekende rol in onze koopbeslissing: 89% van consumenten vindt het belangrijk om eerst reviews te lezen, voordat ze een aankoop doen. Een product of servicekan zichzelf nog zo goed verkopen, maar uiteindelijk zijn het vaak de meningen van klanten die ons voorgingen die ons over de streep trekken. Reviews zijn, kortom, onwijs powerful, en kunnen daarom niet ontbreken in jouw online marketing uitingen. Want goede reviews: daar moét je wat mee. Wat je ermee doet? Hier wat ideeën.

 

2. Testimonial video’s

Naast de kracht van reviews, spelen we bij The Orange Boost maar wat graag in op de kracht van video’s. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, en dat is niet gek, want mensen zijn onwijs visueel ingesteld. Wie indruk wilt maken, kiest dus voor videomarketing. Onze testimonial video’s ‘with a touch of orange’ spelen zich in een hedendaagse setting af: achter Zoom, waar de klant inmiddels als een vis in het water is. Middels leuke vragen en een vrolijke editing, heb jij supervlotte video’s waar jouw product of service zichzelf mee verkoopt!

 

3. Blogs

Reviews bestaannatuurlijk in traditionele vorm, op Google en Facebook bijvoorbeeld, maarpotentiële klanten lezen graag verder! Een testimonial blog gaat even nét watdieper in op de ervaring van de klant, en dat wekt vertrouwen. Een bijkomendvoordeel is de SEO boost die onze blogs jou bezorgen. SEO-proof geschrevenblogs betekent meer SEO-proof content op je website, en dat zorgt ervoor dat jouwwebsite hogeraan komt te staan in Google. #Goals!

 

4. Posts

Goede reviews kunnen eigenlijk niet genoeg aandacht krijgen. En voor de bezoekers van jouw Instagram- of Facebookpagina is het de ideale marketing om in één oogopslag te zien dat jouw merk goede reviews krijgt. Posten dus! Een grafisch opgemaakte post, óf natuurlijk een testimonial video, doen het helemaal leuk op social media.

 


Verdient jouw bedrijf een plek in de spotlights? Aan de slag met die goede reviews! Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met ons mensen-mens Evelien. Ze staat te springen om de mogelijkheden met je te bespreken!