Jouw huisstijl bepalen? Dat doe je zo!

Amber
March 29, 2022
Huisstijl. Branding. Corporate identity. Je stylooo. Je hoort het zo vaak voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk? Het klinkt allemaal heel hippig enzo maar (voor de marketing-nono’s onder ons) eigenlijk is het gewoon ‘de visuele identiteit’ van jouw merk. Die visuele identiteit kan natuurlijk in verschillende soorten en maten worden uitgedacht. Wanneer wij de basis van jouw huisstijl neerzetten - wij noemen dat het ‘Little Brand Book’ - ontwikkelen we een fantastisch logo, kiezen we de juiste kleuren en een daarbij passend lettertype. Maar, er is natuurlijk nog heel veel meer te doen! Bij de ontwikkeling van een ‘Big Brand Book’ nemen we de zojuist genoemde basis en koppelen we hier een volledige uiting aan vast. Denk hierbij aan het strategisch bepalen van je kernwaardes, een vette slogan, een zeer rake tone of voice, het beeldgebruik enzovoort.

Wil je zelf aan de slag met jouw ‘Little Brand Book’? In deze blog leggen we je haarfijn uit hoe je dat aanpakt!

Jouw uitstraling

HO! Hold your horses! Voordat je een heel palet aan kleuren uit de kast trekt, begin bij het begin: wat wil je als bedrijf uitstralen? Het kan wel zijn dat jij gek bent op roze, oranje en een flinke glitter disco, maar als je werkt als begrafenisondernemer is dat nou nét effe niet handig… Wil je, middels jouw huisstijl, een formele of meer informele uitstraling waarborgen? En… Hoe zit het met je doelgroep? Wat voor stijl spreekt hen aan?

Kleuren en typografie
Een wijs man zei ooit: kleuren zeggen meer dan duizend woorden. Huh? Wie zei dat dan? Geen idee eigenlijk, maar wij Boosties sluiten ons er volledig bij aan. Jouw uitstraling kun je visueel vertalen middels kleuren en typografie. Welke kleuren passen bij jouw product en doelgroep? Houd je het kalm en zacht of ga je voor een knallende combo? Niet alleen de tone-of-voice maar ook het lettertype van jouw tekst doet een hoop. Een strakke typografie maakt sneller formeel, terwijl een speelse typografie juist op informeel kan duiden.


Ontwerpen maar!

Kleuren? Check! Typografie? Check! Dan is het nu tijd voor de volgende, zeer belangrijke, stap: het designen van je logo! Aangezien de TOB-girls een kei zijn in het ontwerpen van logo’s, delen wij graag onze twee beste-boosty-logo-tips met je. Tip numero 1 luidt: Niet. Te. Veel. Poespas. Heb jij wel eens goed naar het logo van Coca-Cola of Heineken gekeken? Ha! Je voelt ‘m al he? Tip numero 2: zorg dat je logo tijdloos is. Jouw (potentiële) klanten slaan jouw ‘plaatje’ op in hun onderbewustzijn. Niet zo handy dus als je ‘m zelf na twee maanden zat bent en weer wil aanpassen. Oh enne… Ook een béétje zonde van die fris geprinte visitekaartjes en net bedrukte give-away T-shirts…

Op naar het beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Haha, o ja, dat was het. Anyway! Je hebt je kersverse logo, typografie en kleuren helemaal uitgedacht. Perfect! Nu is het tijd om te gaan zoeken naar passend beeldmateriaal. Beeld is wat jouw huisstijl compleet maakt. Ga dus op zoek naar foto’s, infographics en pictogrammen die helemaal bij jouw uitstraling passen. Pssst! Opgepast met stockfoto’s! Die zijn gebonden aan regels.

Toch liever aan de experts overlaten? 

Wil het neerzetten van jouw Brand Book toch niet erg vlotten? Wij van The Orange Boost doen niets liever dan het ontwerpen van jouw nieuwe huisstijl! Dus, waar wacht je nog op? Get on the phone met ons mensen-mens Evelien (plan HIER je match afspraak in) en let us create your spark!