In je kracht staan; óók als onderneming

Amber
June 8, 2022
“In je kracht staan.’’ Voor de één is het een life goal, voor de ander een zweverige zeur spreuk. Hoe we deze uitspraak ook beoordelen (of in sommige gevallen misschien zelfs veroordelen), de onderliggende essentie herkennen we allemaal. Van mijlenver. Die ene persoon die lijkt te surfen op het leven of dat ene bedrijf waarin alles kloppend flowed. Welke bewoording je er ook aan wil geven, dit is de essentie die zowel mensen als bedrijven graag nastreven. Wie, wat, waar, hoe? Dat lees je in deze blog!

In je kracht staan; congruent zijn
In je kracht staan betekent dat je vanuit jouw essentie dingen doet die bij je passen. Dingen waarin jij echt gelooft en die jij kan. Jouw gedachten, gevoelens en gedrag zijn hetzelfde. Kortom: je bent congruent. Congruentie is mogelijk niet een woord dat je dagelijks gebruikt, echter is het wel iets dat we allemaal dagelijks ervaren. Neem een simpel voorbeeld: je bent op een netwerkevent met een hoop onbekenden. De eerste persoon waarmee je aan de praat raakt vertelt enthousiast over zijn werk en stelt jou wat vragen over wie jij bent. Jeetje - denk en voel je - wat een leuk, vriendelijk en enthousiast mens! Zo puur. De persoon in kwestie vertrekt en voor je het weet sta jij met onbekende numero twee te babbelen. Deze persoon is minstens zo vriendelijk. Hij vertelt even enthousiast over zijn werk en vraagt even geïnteresseerd naar jou. Tóch voelt het anders aan. Is deze persoon wel echt zo blij met zijn job als dat hij wil voordoen? Ondanks dat de woorden lijken te kloppen, zegt de mimiek en energie jou wat anders: deze persoon is niet congruent.

Krachtig en congruent zijn als bedrijf
Om andermans congruentie te peilen is het niet nodig oog in oog te staan met die persoon. Wanneer we iemand aan de telefoon hebben of zelfs wanneer we iemand op tv zien hebben wij dit vaak al gauw door. Tsja, we hebben er een neusje voor. We hebben natuurlijk allemaal zo onze voorkeuren; die ene vriend, dat ene product of die grappige commercial past beter bij de één dan bij de ander. Maar wanneer iets eerlijk, echt en puur is weten we er altijd sympathie voor op te brengen. Of het nou is waar we naar opzoek zijn of niet. Wanneer jij als ondernemer een service of product hebt neergezet, is dit een stukje van jou. Wanneer jij in jouw kracht staat en vanuit die positie authentiek en eerlijk jouw bedrijf neerzet, voelen anderen dat. En tsja… Echtheid wérkt. 

Hoe jouw kracht resoneert met jouw bedrijf 

Nee, met authentiek jouw bedrijf neerzetten bedoelen we niet dat jouw hele privé leven te zien moet zijn op ‘the gram’. Wat we wel bedoelen is dat iets in jouw product of service mag resoneren met jouw pure intentie. Hmm… Lastig? Wij helpen je hierbij. Tijdens onze start sessies leren we jou kennen. Tuurlijk, dat is leuk en gezellig máár dat is niet de hoofdreden. We komen tot jouw essentie en kijken hoe dit resoneert met het door jouw neergezette bedrijf. Vanuit daar gaan we kijken hoe we jouw bedrijf volledig in z’n kracht kunnen zetten. Of dus eigenlijk; in jouw kracht.

Echtheid en authenticiteit; dat is waar het op TikTok om draait!
Kracht, congruentie, echtheid, authenticiteit. Ja, heel belangrijk. But… Let’s be honest: wij zijn een Marketing Bureau. Ons doel? Zorgen dat jouw product of service niet te missen is! We zoeken dus eerst de authenticiteit op, om daar vervolgens een flinke swing aan te geven. Vanuit de essentie van jouw bedrijf begint het creabea denkwerk. Hoe geven we dit vorm en kleur? Hoe zorgen we dat de intentie puur en de uitvoer KNALLEND is? Wij bouwen een volledige identiteit om jouw echtheid heen. Hét platform dat hier naadloos bij aansluit is TikTok. Op TikTok draait alles om echtheid en authenticiteit gecombineerd met creativiteit en opvallen. De wereld snakt steeds meer naar eerlijkheid en onze voelsprieten voor authenticiteit lijken steeds steviger te worden, wat hoogstwaarschijnlijk bijdraagt aan de enorme groeispurt waar TikTok momenteel in zit. Kortom, voor de eerlijke ondernemers, this is your time to shine! 

Heb jij het lef om jouw authentieke ik door te laten stromen in jouw onderneming? Wil jij laten zien dat je congruent bent maar zoek je naar een opvallende en creatieve manier om dit vorm te geven? Klik dan hier om contact op te nemen met Evelien, die graag naar jouw verhaal luistert.