Hongerig voor een creatieve boost?

Lotte Jacobs
January 7, 2022
In de wereld van nu is creativiteit ontzettend belangrijk. Van kansen of oplossingen zoeken voor een probleem tot letterlijk iets nieuws vinden, doen of maken. En wij, de Boosties, zijn zeker geen uitzondering op deze regel! Ook wij vinden het soms lastig om altijd creatief te zijn. Dus Thank God voor de handige trucjes die er zijn om je creativiteit een boost te geven! Hoe wij dat doen? Dat geheim delen we graag!

Creativiteit kan op verschillende manieren gestimuleerd worden. Zo is uit onderzoek gebleken dat 72% van de mensen de meest creatieve ideeën bedenkt onder de douche en dat een introvert zijn enorm helpt: want alleen zijn betekent meer creativiteit. Én dat je creatiever bent wanneer je moe bent. Kom maar op met die Netflix marathon dus! 

Jij bent natuurlijk benieuwd naar ónze favoriete manieren om onze creativiteit in topvorm te houden. Gaan we! 

Zelfliefde boost je creativiteit

Wist je dat liefde voor meer creativiteit zorgt? Nog een leuke bijkomstigheid van een relatie. #Goals! Maar voor de vrijgezellen onder ons, liefde voor jezelf telt ook hoor. En dan hebben we het niet over een maskertje op je gezicht smeren of een dagje naar de spa gaan, maar gewoon simpel: je werkdag goed inrichten. Hoe je dat doet? Die tips hebben we even voor je op een rijtje gezet:

  • Tip 1: Maak prioriteiten. Even de dag beginnen met het opschrijven van alle taken die je die dag moet doen, in volgorde van meest belangrijk tot minst belangrijk. Want hoe gestructureerder the mind, hoe meer ruimte voor creativiteit.
  • Tip 2: It's OK to take a break. We know, dit is waarschijnlijk de meest gebruikte tip aller tijden maar juist daarom mag hij zeker niet ontbreken in dit lijstje. Even afstand nemen van je werk is wellicht dé gouden tip om je creativiteit te boosten. Wandelen, je gedachten opschrijven, sporten, niets is gek genoeg. Want een schilder schildert toch ook niet op een vol canvas? Dus laat jouw creativiteit de vrije loop en geloof ons, je zult versteld staan wat voor verschil een wandeling kan maken.
  • Tip 3: Stay hydrated. We kennen hem, helaas, allemaal... de welbekende middagdip. Om die te voorkomen is het belangrijk om genoeg water te drinken. Zo houd je je hersenen in topvorm en dat betekent een massive creativiteitsboost!

De perfecte werkplek om jouw creativiteit te boosten

Chaotisch zijn we allemaal wel eens; heerlijk kan het zijn om af en toe een zooitje te maken van je werkplek. Helaas is dat de slechte manier om je creativiteit te boosten. Maar wat is dan wel de ideale werkplek om je creativiteit een boost te geven? Nou, die kan je met een paar kleine aanpassingen al snel zelf maken;

  • Aanpassing 1: I'm walking on sunshine. Begin met je bureau in de buurt van een raam te zetten. Fun fact? Let daarbij wel even op dat de zon niet in je ogen of op je beeldscherm schijnt. Dat scheelt aan het einde van een werkdag hoofdpijn!
  • Aanpassing 2: Mooi oranje is niet lelijk. Wanneer dat helemaal klaar is, vlieg dan zo snel mogelijk naar de winkel om een touch of orange toe te voegen aan je werkplek. Dit kan al lekker simpel met een leuk vaasje of door gewoon een oranje pen te kopen! Deze kleur stimuleert namelijk onze brains om lekker creatief te zijn. Ideaal dus!
  • Aanpassing 3: Smell good, feel good. En als je dan toch in de winkel staat, sla dan ook gelijk even een aantal vanille, kaneel of citrus geurkaarsen in. Perfect voor de winterdagen en je zult gegarandeerd bedankt worden door een berg aan creativiteit.
  • Aanpassing 4: Ready, set, go! Nu je er toch heerlijk cozy bij zit, vergeet dan ook zeker niet om de thermostaat op 20 tot 25 graden te zetten en zet daarna wat achtergrondmuziek op, het liefst met de geluiden van een koffiebar, en dan ben je bijna helemaal ready-to-go!

Voila, nu ben je helemaal klaar om jouw creativiteit een optimale boost te geven! Vergeet ons vooral niet een foto te sturen van jouw nieuwe werkplek via Instagram DM en mocht het dan nog steeds niet leuk om jouw creativiteit te boosten, plannen wij heel graag een afspraak met je in om jouw bedrijf te helpen aan een optimale creativity boost!