De waarheid achter e-mailmarketing

Lotte
January 7, 2022
E-mailmarketing; de één gelooft er heilig in, de ander vindt het ouderwets. Toch is het erg belangrijk om de waarheid achter e-mailmarketing te weten wanneer je een eigen business hebt of dagelijks met marketing bezig bent. Want is e-mailmarketing nou wel of niet effectief? Het antwoord op die brandende vraag vertellen we je graag. Klaar voor? Gaan we!


1. Laten we om te beginnen onszelf eens afvragen: kennen we überhaupt mensen die geen e-mail gebruiken? Nee? Dan heb je daar je antwoord al. De hele wereld gebruikt e-mail en uit onderzoek is gebleken dat dit aantal alleen maar meer wordt; op dit moment gebruiken meer dan 4 miljard mensen e-mail. Dus e-mail is net als Instagram, Facebook en LinkedIn een erg populaire tak van social media. Daarnaast checkt 91% van de internetgebruikers minimaal één keer per dag zijn of haar e-mail. Wat dit voor jou betekent? E-mail heeft een enorm bereik, en een groot bereik betekent meer mensen die jouw merk leren kennen. En hoe meer mensen jouw brand kennen, hoe meer mensen jouw product of service gaan kopen.


2. De consument WIL e-mailmarketing. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 77% van de consumenten voorkeur geeft aan e-mailmarketing. Waarom? Men wordt graag geïnformeerd over een product of service waar ze interesse in hebben, om zeker te zijn van hun aankoop of om zeker te zijn van hun toekomstige aankoop. Dus zélfs de consument wilt e-mailmarketing! Als dat geen reden voor jou is om aan e-mailmarketing te beginnen, dan weten wij het ook niet meer.


3. 71% van de online aanschaffing van een product of service wordt het meest beïnvloed door mails. De consument houdt van zekerheid; ze willen alle ins-and-outs van een product of service weten voor ze het aanschaffen. Daarbij is een personal touch vanuit het bedrijf erg belangrijk; en wat is er nou persoonlijker dan een leuke mail? Dus wil je jouw product of service verkopen? Dan is e-mailmarketing jouw nieuwe go to!


Here you go, de waarheid achter e-mailmarketing; het is nog steeds het meest effectieve marketingkanaal binnen online marketing. Why? E-mail is een dagelijks gebruikt social media platform door miljarden mensen op de wereld. Het is een routine; wanneer je 's ochtends aan je ontbijt zit, check je niet alleen je Instagram en Facebook, maar ook je e-mail. Daarnaast is de klant koning, en de klant wil? E-mailmarketing! De consument wil persoonlijk geïnformeerd worden over een product wat ze hebben gekocht of willen gaan kopen. Hoe je dat doet? Dat antwoord weet je nu hopelijk wel. Want zeg nou zelf, een e-mail speciaal voor jou geschreven is toch het leukste wat er is? 


Dus kom van die bank af en baan je in de wereld van e-mailmarketing want die nieuwe klanten komen niet vanzelf aanvliegen. En mocht je door de bomen het bos niet meer zien... je hebt ons e-mailadres!