De 5 beste manieren om jouw naamsbekendheid te vergroten

Lotte
January 24, 2022
Om een succesvol bedrijf te hebben is het belangrijk dat jouw potentiële klanten van jouw bedrijf, producten of diensten op de hoogte zijn. Naar deze bewustheid wordt ook wel gerefereerd als brand awareness of naamsbekendheid. Jij hebt een fantastisch bedrijf en dat moet iedereen weten, want hoe meer mensen jouw merk kennen, hoe meer jouw sales groeien!

Bekend worden als bedrijf kan soms een flinke uitdaging zijn, zo weten wij uit ervaring. Er zijn eindeloos veel manieren om je naamsbekendheid te vergroten, maar om een sterke naamsbekendheid te krijgen onder de juiste doelgroep, daar komt nog heel wat bij kijken. But no worries, we got you! In deze blog praten wij je helemaal bij over de vijf meest effectieve manieren om jouw merk zo bekend te maken als Beyoncé.

1. Boosty branding

Branding, branding en nog meer branding. Jouw merk moet opvallen in de markt. Hoe? Met een opvallend logo, een passende tone-of-voice en shiny kleurcombinaties. Jouw branding moet uit de markt knallen! Want hoe meer jouw merk opvalt, hoe beter mensen je onthouden.


2. Knallende website

Een website zegt alles. Mensen zijn nieuwsgierig naar jouw bedrijf en de website is jouw online visitekaartje. Zorg dus voor goede kleurstellingen (aan de hand van jouw boosty branding) en een perfect gestructureerde website met kwalitatieve content. Wil je helemaal opvallen in de Google zee? Zorg dan voor een SEO-proof website! Een SEO-proof website zorgt er namelijk voor dat jouw website zo hoog mogelijk terecht komt in de Google zoekresultaten. Het voordeel? Meer websitebezoekers, en dus meer mensen die jouw merk kennen. En dat alles zonder prijzige advertenties.


3. Een social mediastrategie waar je niet omheen kunt

What’s not to love about social media? Het is dé ideale manier om mensen te bereiken, en het is ook nog eens een goedkope optie. Plus, wanneer mensen benieuwd zijn naar jouw merk, zijn naast de website, jouw social media accounts ook jouw visitekaartje. Zorg er dus voor dat je op ieder platform te vinden bent, post regelmatig en val op! Want social media heeft enorm veel invloed op jouw naamsbekendheid, en dus ook op de sales van jouw bedrijf. Meer weten? Lees dan ook eens: 3 redenen waarom Instagram wél effect heeft op jouw sales.

4. Blog erop los

Blogs zijn één van jouw beste vrienden wanneer het aankomt op het genereren van naamsbekendheid. Blogs zijn namelijk de perfecte manier om nieuwe informatie aan je website toe te voegen. En dat wil je, want deze nieuwe informatie laat zien dat je expert bent binnen jouw vakgebied en maakt jouw bedrijf persoonlijker en toegankelijker. Bovendien leiden blogs tot extra websitebezoekers én het makkelijk gevonden worden van jouw merk. Een SEO-proof blog is immers dé manier om bovenaan de zoekmachine in Google te komen.

5. E-mail is your new best friend

Zoals je in de waarheid achter e-mailmarketing al hebt kunnen lezen, is e-mail nog steeds het meest effectieve marketingkanaal binnen online marketing. E-mail wordt namelijk dagelijks gebruik door miljarden mensen op de wereld. Het is een routine; wanneer je 's ochtends aan je ontbijt zit, check je niet alleen je Instagram en Facebook, maar ook je e-mail. Daarnaast is de klant koning, en de klant wil? E-mailmarketing! De consument wil persoonlijk geïnformeerd worden over een product wat ze hebben gekocht of willen gaan kopen. En dit is voor jouw als business owner ontzettend belangrijk, want hoe meer e-mails jij verstuurt, hoe meer naamsbekendheid je creëert.


Voila, dé 5 beste manieren om jouw naamsbekendheid te vergroten. Zie je nou door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Hier heb je ze nog één keer allemaal op een rijtje:

  • Een boosty branding, want hoe meer jouw merk opvalt, hoe beter mensen je onthouden;
  • Een knallende website, met andere woorden, jouw online visitekaartje;
  • Een ijzersterke social mediastrategie, dé beste (gratis) manier om naamsbekendheid te creëren;
  • Blogs, blogs en nog meer blogs, want een SEO-proof blog is dé ideale manier om bovenaan de zoekmachine in Google te komen;
  • Kom maar op met die e-mails: hoe meer e-mails jij verstuurt, hoe meer naamsbekendheid je creëert.

Dus waar wacht je nog op? Kom van die stoel af en ga aan de slag met de 5 beste manieren om jouw naamsbekendheid te vergroten, want geloof ons; it’s worth it! Zou je graag hulp ontvangen bij het op de markt zetten van jouw merk? No problemo! Wij bieden speciaal voor jou een boosty branding, een knallende website, een ijzersterke social mediastrategie (en beheer), SEO-proof blogs én shiny e-mailcampagnes. Sta jij ook zo te springen om aan de slag te gaan? Neem dan contact op met ons mensen-mens Evelien. Zij vertelt je met alle liefde wat wij voor jouw merk kunnen betekenen!