De 4 belangrijkste TikTok strategieën

Amber
May 26, 2022

In ons vorige blog hebben we aan de hand van de 3A’s uitgelegd waarom je GISTER al op TikTok moest zitten. Vandaag gaan we wat dieper de inhoud in; we gaan het namelijk hebben over TikTok strategieën! Houd je vast!

Wat zijn ‘TikTok Strategies’?

Een strategie is een goed doordacht plan van aanpak om een doel of meerdere doelen te realiseren. Middels jouw Marketing Strategy probeer je toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen te creëren. Je maakt verschillende afwegingen voordat je jouw Marketing Strategy kiest. Hetzelfde geldt voor TikTok. Wat is jouw bedoeling met dit kanaal? Hoe wil jij je onderscheiden? En welke reeks van opeenvolgende stappen ga jij uitvoeren om het door jou gekozen TikTok doel (naamsbekendheid, betrouwbaarheid, name it) te realiseren? Onderstaande ‘TikTok Strategies’ helpen je opweg.

TikTok Strategy 1: Influencers
Een TikTok Strategy die zich zeer invloedrijk heeft bewezen is het samenwerken met influencers. Echter vraagt deze strategie om maatwerk. Ten eerste moet je je afvragen wat deze influencer zou moeten bewerkstelligen. Meer exposure? Mensen doorverwijzen naar jouw website? Of wil je juist betrouwbaarheid creëren? Ook is het essentieel een goede match te vinden. Want tsja, als jouw influencer hartstikke famous onder de 15 jarigen is terwijl jij Champagne verkoopt schiet dat simpelweg niet op. Dat brengt ons direct bij de nadelen van deze eerste strategie; werken met influencers vraagt om denkwerk én toewijding (probeer maar eens een goede te vinden én te strikken). Wanneer je deze moeite wél neemt kunnen de voordelen zeer groot zijn; de exposure is enorm, de betrouwbaarheid wordt geboost én het kan (mits jij niet een hele gierige influencer achterna jaagt ;) goedkoper zijn dan ads.

TikTok Strategy 2: User Generated Content
De tweede TikTok Strategy is die gefocust op User Generated Content (UGC). UGC is de term die wordt gebruikt voor TikTok content gemaakt door gebruikers, in plaats van door jouw merk of bedrijf zelf. Op TikTok is het van belang dat je jouw bedrijf op een creatieve, echte manier durft te laten zien met spontane niet-te-perfecte video’s. Geen advertenties meer, maar echte mensen in herkenbare scenario’s - want juist die insteek maakt TikTok zo interessant. Reden numero uno hiervoor is: VERTROUWEN! Je kan zelf ellenlange verhalen schrijven over de waarde van jouw product of service, potentiële klanten vertrouwen uiteindelijk meer op de oprechte bijdragen van onafhankelijke personen. Klantbinding verdient hier een goede tweede plaats. Tot slot is UGC gratis. Klinkt te mooi om waar te zijn? Tsja, er is één groot nadeel; je kan geen controle uitoefenen op wat een klant over jouw product/service post…

TikTok Strategy 3: Challenges
De derde TikTok Strategy fungeert als een prikkeling voor jouw (potentiële) klanten om aan de slag te gaan. Fanatieke TikTok’ers vinden dit maar ál te leuk! Hier zit echter direct het addertje; let op bij welke doelgroep je dit wil toepassen. Challenges kunnen zorgen voor meer naamsbekendheid, klantbinding én het kan een trigger zijn voor strategie nummer 2: user generated content (én dus voor jouw geloofwaardigheid). Tsja, ook deze jongen heeft een nadeel: hoe zorg je dat jouw volgers mee doen? Door de winnaar van de challenge een mooie prijs te beloven? Of is de challenge an sich creatief en cool genoeg om tot actie aan te zetten? Kortom: veel denk- en maatwerk.

TikTok Strategy 4: Ads
Als je het ons vraagt is een toegewijde en unieke uitvoer van strategie 1 t/m 3 succes verzekerd. Ben jij echter niet zo creabea? Dan kan je tot slot kiezen voor TikTok Ads. Naast dat TikTok Ads geen (groot) beroep doen op maat- en denkwerk is het grote voordeel ervan dat je sowieso gezien wordt. De ‘other side of the coin’ daarbij is dat de continue oppoppende ads door sommige gebruikers als irritant ervaren worden. Daarnaast weten (potentiële) klanten dat het om een betaalde promotie gaat, wat geen positieve invloed op jouw betrouwbaarheid uitoefent. Een groot voordeel is dat het aantal adverteerders op TikTok momenteel nog vrij beperkt is. Als Early Adaptor kan je nu dus nog goedkoop opvallen.

The Orange Boost; TikTok EXPERTS

Nee, we zijn niet arrogant. We zijn gewoon heel erg goed met TikTok. Sterker nog; wij zijn de allereerste Marketing Agency in Nederland dat TikTok services aanbied. Dus… Is jouw mind niet zo crea? Of heb je simpelweg geen tijd voor TikTok maatwerk? Bij ons ben je aan het juiste adres. Samen met jou bepalen we de TikTok goals voor jouw bedrijf en geven we jouw TikTok strategie vorm. Een online BOOST verzekerd! 

Interesse? Neem hier contact met ons op.