Ben jij klaar voor de échte connectie?

Lotte
January 18, 2022
Met vijf powervrouwen op de werkvloer weten wij natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om een leuke werksfeer te behouden. Gelukkig gaat dit bij ons nogal organisch. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Dus, benieuwd naar onze tips voor een shiny werksfeer? Daar gaan we!

1. Communication is...

Zo cliché als het maar zijn kan, we know! Maar soms is er helemaal niks mis met een goed cliché. Dus daarom zeggen wij: communication is key! Bij The Orange Boost vinden wij het namelijk ontzettend belangrijk dat de lijntjes kort zijn. Zo staan wij bijna 24/7 nauw met elkaar in contact. Of het nou via een berichtje op Whatsapp is of een 'mention' via het communicatieplatform Slack, we zijn altijd bereikbaar voor elkaar.

Maar alleen bereikbaar zijn is natuurlijk niet genoeg. Nee, zo vinden wij het ook mega belangrijk dat iedereen zich prettig genoeg voelt om alles te kunnen zeggen. Want eerlijkheid duurt het langst en wij zijn van plan om nog heel lang door te gaan met The Orange Boost. Dus waar wacht je nog op? Kom maar op met die groepsapps en de eerlijke gesprekken!


2. The only stupid question is the one that is not asked

Een gevalletje #durftevragen. Geloof ons, om hulp vragen is absoluut geen teken van zwakte. Integendeel, zo creëer je juist een werksfeer die gebaseerd is op transparantie en what's not to love about that? Want zeg nou zelf, collega's moeten toch met plezier voor elkaar klaarstaan? Plus, het stellen van vragen bevordert het werkproces, mede doordat de collega of medewerker die je om hulp vraagt zich extra gewaardeerd voelt. Ben je leidinggevende? Ook jij mag om hulp vragen! Dit toont dat je ook maar een mens bent. Wat bijdraagt aan een prettige werksfeer. Eentje waar iedereen zichzelf durft te zijn.

3. Klets erop los!

Je zit gemiddeld zo'n 40 uur per week met je collega's opgescheept en dat dan keer de 45 weken die men gemiddeld per jaar werkt... dat is zo'n 1800 uur per jaar! I mean, that's a lot. Dus maak het elkaar wat makkelijker en leer elkaar kennen. Je zit tenslotte wel 1800 uur per jaar met elkaar op een beperkt aantal vierkante meters. En nee, dat betekent niet dat jullie gelijk besties moeten worden en ellenlange gesprekken met elkaar moeten voeren (al is het wel erg gezellig). Nee, af en toe een kort gesprekje aan het begin van jullie werkdag, tijdens de pauze of wanneer jullie naar uitgang lopen, is al genoeg. Ben je de manager van een team? Plan dan geregeld een gesprek in met je medewerkers en pols (bij voorkeur onder het genot van een kop koffie) hoe het nou écht met ze gaat: een effectieve teken van wederzijds respect.

4. Let's have some fun!

Maar wat nou echt dé gouden tip is voor een goede werksfeer? Leer elkaar ook buiten werk om kennen! Van een echt teambuilding uitje of gewoon gezellig samen iets gaan drinken op vrijdagmiddag, alles is goed zolang je elkaar ook buiten de bedrijfsmuren leert kennen. Onze favoriet? Gewoon lekker simpel een wijntje doen na werktijd! Want hoe fijn is het om elkaar op een hele andere manier te leren kennen; dat versterkt de onderlinge band enorm. En weet je even niet meer waar je het over moet hebben met je collega’s? Er zijn online genoeg coworking games te vinden met oneindig veel vragen om je collega's te leren kennen. Dus trek de fles wijn maar open, pak de vragenlijst erbij en klets erop los!


Zo zie je maar...de ingrediënten voor een fijne werksfeer zijn simpel: communiceer met elkaar, wees eerlijk, durf te vragen en leer elkaar kennen. Het succesverhaal? Jullie! Een hecht team op de werkvloer en als het moet ook daarbuiten. Dus, waar wacht je nog op? Roep je collega's bij elkaar en ga aan de slag! En vergeet ons ook zeker niet een foto te sturen van jullie teamuitje!