Aan de slag met The Orange Boost – hoe het in z’n werk gaat

Guusje van Kreij
January 7, 2022
Het kwartje is gevallen: je hebt je gerealiseerd dat jouw bedrijf toe is aan een online boost. Way to go! Maar wat nu? Ben je bang dat je veel tijd kwijt gaat zijn en weet je niet waar in hemelsnaam te beginnen? Ben je gek! Je hebt niet voor niets de meiden van The Orange Boost aangenomen, toch? Dus draag dat stokje nou maar over, want wij regelen het vanaf hier. Sit back, relax and enjoy your online boost. Wij gaan als volgt te werk:

Stap 1: Getting to know your brand

Voordat wij ook maar iets kunnen creëren, dienen wij te begrijpen waar jouw bedrijf en/of merkvoor staat. Wie is jouw doelgroep? Wat wil jij uitstralen richting jouw doelgroep? Wat doen jullie nou eigenlijk precies? En, niet te vergeten, hoe steekt jouw verdienmodel ongeveer in elkaar? Dit vinden wij handig om te weten, want wij zijn erg sales minded. Uiteindelijk gaat het erom dat jouw sales de lucht in schieten, toch? Meer klanten, meer sales, meer omzet. Zodat je jouw investering in online marketing driedubbeloverdekop terugverdient natuurlijk!

 

Stap 2: Wij creëren een Boost Your Business Plan

Met daarin een (boost van de al bestaande) huisstijl en een strategie en structuur van de bij jouw bedrijf passende social mediakanalen. We werken in dit plan contentconcepten uitvoor op de verschillende socials, evenals een grove contentplanning. Dit laatste doen we ‘grof’, omdat wij staan voor flexibiliteit. Gaat het plots sneeuwen in Nederland? Of mogen de terrassen opeens wél open? Dan kunnen wedaar last minute en zonder zuchten of kreunen direct op inspelen op jouw socials! En dat is een stuk flexibeler dan het gemiddelde marketingbureau.

 

Stap 3: Let’s get that party started!

Word jij net zo enthousiast van het Boost Your Business Plan als wij? Dan zit het goed, en gaan wij het plan direct implementeren. Laat jij ons alleen jouw social media beheren? Dan gaan wij aan de slag met het creëren van Instagram & Facebookposts- en stories. Laat je ons ook video’s maken voor op jouw kanalen? Nice! Dan vragen wij jou hooguit om een paar e-mailadressen, zodat wij contact opkunnen nemen met jouw werknemers of klanten, zodat we hen via Zoom kunnen interviewen, om daar vervolgens een blitse korte video van te maken. Laat je ons ook blogartikelen schrijven voor op je website, om deze vervolgens ook op jouw socials door te voeren? Goede keuze voor je SEO, lekker! Wij geven je eenaantal voorstellen van onderwerpen waaruit jij mag kiezen. Laat je ons eenmaandelijkse nieuwsbrief opmaken? Wij vragen om wat input. Veel werk? Helemaal niet!

 

Stap 4: Onze ideeën zijn fantastisch, maar jouw wil is wet

Wij zijn experts op het gebied van online marketing. Maar jij bent de eigenaar van jouw bedrijf.Jouw wil is dus wet. Alle posts die wij creëren voor jouw socials, alle video’s die wij monteren, alle blogs die we schrijven en alle nieuwsbrieven die wij opmaken, gaan daarom altijd eerst langs jou, voordat ze op het wereldwijde web worden geplaatst. Betekent dit dat jij de hele dag alert moet zijn op je incoming mail? Welnee. Wij zorgen ervoor dat je elke dinsdag toegang hebt tot de content voor de daaropvolgende week. Jij hebt de rest van de week om dit te bekijken en eventuele feedback te geven. Heb je bijvoorbeeld op donderdag twintig minuutjes over? Dan kijk je er dan eventjes naar!

 

Stap 5: Meten is weten

Wij zijn niet op ons achterhoofd gevallen. Integendeel, wij weten namelijk als de beste: meten is weten. Op maandelijkse basis analyseren wij de resultaten van onze efforts,ofwel van jouw investering! Uit die resultaten maken we conclusies op: welke posts deden het goed, en welke minder? Bereiken we al de doelgroep die we willen bereiken, en hoe kan dat beter? Hoe zit het met volgersaantal, interactie en betrokkenheid? En hoe zit het met websiteverkeer? Deze resultaten delen we niet alleen met jou, we doén er ook echt iets mee. Zodat de resultaten er de volgende maand niet om zullen liegen. En om precies deze reden gaan wij samenwerkingen van minimaal drie maanden aan: zodat wij de tijd hebben om de kracht van slimme online marketing te bewijzen, en jij het lekker kan laten gebeuren.

 

Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Dat dachten wij ook! Aan de slag dan maar? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met ons mensen-mens Evelien. Ze staat te springen om je te spreken!