3 x Waarom 2021 hét jaar is om ‘iets met social media te doen’

Guusje van Kreij
January 7, 2022
“Het wordt misschien wel een keer tijd om iets met social media te doen.” - hoor je ongeveer iedereen wel eens zeggen. We couldn't agree more. En laat 2021 nou hét jaar zijn waarin je bedrijf niet meer door de beugel kan zonder doordachte, opvallende en levendige socials. Om dat goed tot je door te laten dringen, geven we je drie goede redenen waarom jij aan de bak moet. Of wij natuurlijk - that’s up to you.

1. Er is een wereldwijde pandemie gaande

En een wereldwijde pandemie staat in 2021 gelijk aan thuis werken, home schooling en een avondklok. Onderzoek wijst uit dat dit allemaal gepaard gaat met een enorme toename in social mediagebruik. Er heerst een unanieme behoefte aan afleiding van alle Zoom meetings, kinderen die zich niet kunnen concentreren en het avond na avond binnen zitten. Daar komt nog eens bij dat scrollen door je Instagram feed hartstikke risico-op-besmetting-vrij is en dus een veilige manier om de nodige prikkels te ontvangen! Voor jouw bedrijf betekent dit een gouden kans om juist nú, nu men massaal door Instagram scrollt, online die spotlight te pakken.

2. Jouw bedrijf kan inspelen op de actualiteit

Bedrijven die weten in te spelen op de actualiteit, wat in dit geval natuurlijk de pandemie is, stijgen ver boven hun concurrentie uit als het gaat om opvallen. En opvallen, dat wil je. Of je daarvoor met jouw bedrijf een teststraat moet opzetten voor PCR testen? Dat is gelukkig niet nodig: wat voor product of dienst jij ook aanbiedt, online valt er altijd wel een grappige, actuele twist te geven. Alles wat je daarvoor nodig hebt is a sparkle of creativity. En dáár komen wij van The Orange Boost natuurlijk uitstekend van pas.

3. Laag budget? No problemo

Gaat je bedrijf financieel door zware tijden vanwege de pandemie? Dan is het nu tijd om je te focussen op social media marketing. Trust us als wij zeggen dat een heel klein beetje budget vrijmaken voor het creëren van een online boost voor je bedrijf, zich tiendubbel terug zal betalen. Voor social media marketing geldt namelijk: met weinig budget kan je al een groot bereik behalen. En dat is precies wat je wil: opvallen voor zoveel mogelijk mensen binnen jouw doelgroep.

 

Is het kwartje gevallen, maar zou je graag hulp krijgen bij het opzetten óf optimaliseren van je socials? Wacht niet langer en klik hier voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek met de creative minds van The Orange Boost.

Let’s boost your socials!