3 redenen waarom Instagram wél effect heeft op jouw sales!

Lotte
January 7, 2022
Wanneer je een eigen business hebt, is social media natuurlijk een ideale manier om meer brand awareness en sales te genereren. Toch krijgen wij erg vaak de vraag; 'Heeft Instagram wel effect?'. Die vraag snappen wij maar al te goed, want het kan soms best lastig zijn om het (in)direct effect van Instagram te zien. Daarom leggen wij je in deze blog even haarfijn het effect van Instagram uit.

  • Instagram creëert het Halo-effect; wanneer men één aspect van een brand leuk vindt, zijn ze veel sneller geneigd om aan te nemen dat zij alles van een brand leuk vinden. Dit is voordelig voor jou als ondernemer omdat jouw potentiële klanten op die manier meer getriggerd worden om jouw product of service te kopen.


  • Instagram helpt potentiële klanten in hun buying process. Zo blijkt uit onderzoek dat 83% van de mensen een nieuw product of service via dit platform ontdekt. Daarnaast geeft 81% van de mensen aan onderzoek naar een product of service te doen via Instagram. Nog eens 80% van de mensen beslist via Instagram of zij een product of service aanschaffen. Hieruit kunnen wij opmaken dat de uitstraling van jouw merk op Instagram, hoe jouw brand zich profileert en welke informatie jij deelt, bepalend is in welk effect Instagram voor jou heeft. Wij adviseren dan ook om hier bewust mee om te gaan, want zo zie je maar dat Instagram wel degelijk effect heeft op het gedrag van de consument en daardoor ook op jouw sales.


  • Instagram creëert actie. Uit onderzoek is daarnaast ook gebleken dat 87% van de mensen actie onderneemt na het zien van een product of service op Instagram. Wat voor een soort actie? Nou, van deze mensen zoekt 79% naar meer informatie; 65% bezoekt de website of app; 46% koopt een product; 31% gaat het merk online volgen en 29% bespreekt het product of service met iemand anders. Nu hoor ik je afvragen; 'What's in it for me?' - Nou, hoe meer mensen naar jouw brand zoeken, hoe meer brand awareness er ontstaat, en hoe meer mensen jouw merk kennen, hoe meer mensen jouw product of service gaan kopen. Hoe amazing is dat?

Voila, de drie main effecten van Instagram voor je op een rijtje: Instagram is een hele effectieve manier om jouw merk te laten zien aan mensen; men kan jouw product of service gemakkelijk op zoeken en met de juiste marketing laat jij aan hen de waarde van jouw brand zien. Hoe meer mensen jouw merk hebben gezien, kennen en leuk vinden, hoe meer brand awareness jouw bedrijf krijgt. En het effect van brand awareness? Simpel! Hoe meer mensen jouw merk kennen, hoe meer mensen het kopen. It's as easy as that! Dus hup, spring van die stoel af en ga aan de slag met jouw Instagram account want de sales komen niet van zelf! En mocht je hulp nodig hebben... you know where to find us!