3 redenen om jouw online zichtbaarheid een boost te geven

Lotte
January 18, 2022
Tegenwoordig spenderen we vaak meer tijd online dan offline. Van uren door Instagram scrollen tot de hele dag door Whatsapp berichtjes beantwoorden; we zijn er allemaal schuldig aan. Geen verrassing dus dat online zichtbaarheid onmisbaar is voor jouw merk. Op dit moment doet één sterke Instagram post namelijk meer wonderen voor jouw bedrijf, dan welke billboard reclame dan ook.

Maar wat is online zichtbaarheid dan precies? Simpel! Online zichtbaarheid houdt in dat jouw kanalen zichtbaar zijn op het internet, bijvoorbeeld in de zoekmachine van Google of op LinkedIn. Waarom dit van belang is? Dat leggen wij je in deze blog haarfijn uit.

1. Kom maar op met dat online verkeer

Hoe sneller jij vindbaar bent online, hoe meer online verkeer je aantrekt. En hoe meer online verkeer, des te meer potentiële klanten. Dat wil je! Dus kom maar op met de Instagram, Facebook, LinkedIn, Google Mijn Bedrijf en Pinterest accounts en laat dat online verkeer maar komen. Want online zichtbaarheid leidt automatisch tot meer sales.

2. Dag duur drukwerk, hello boosty zoekwoorden

Flyers, posters, billboards en brochures, we kennen ze allemaal. En hoewel deze vormen van marketing best effectief kunnen zijn, is jouw bedrijf toe aan een moderne aanpak. Want zeg nou zelf, als je moet kiezen tussen duur drukwerk of zeer goedkoop een paar passende zoekwoorden toevoegen aan jouw social media content, dan is de keuze toch snel gemaakt? Dus waar wacht je nog op? Kom maar door met die SEO-proof website en boosty hashtags.

3. Jouw klant is online

Niet alleen jij als business owner spendeert het merendeel van jouw dag online, maar ook jouw potentiële klanten surfen urenlang over het web. Willen ze weten voor welk probleem ze bij welk bedrijf moeten zijn? They go online! Waar zit jouw business? They go online! Wat is de feeling van jouw bedrijf? They go online! De tijden van bedrijfsinformatie zoeken via een papieren telefoonboek of krantje zijn voorbij; nu zijn Google, Instagram, LinkedIn en e-mail marketing jouw best friend.

Here you go, 3 redenen om jouw online zichtbaarheid een boost te geven: jouw klant is online, jouw portemonnee is gonna love it en online zichtbaarheid leidt automatisch tot meer sales. Als dat geen reden voor jou is om aan de slag te gaan met een knallende website en boosty social media accounts, weten wij het ook niet meer. 

Is het kwartje gevallen, maar zou je graag hulp krijgen bij het opzetten óf optimaliseren van jouw socials? Wacht niet langer en klik hier voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek met de creative minds van The Orange Boost.

Let’s boost jouw online zichtbaarheid!